ان ها تلاش می کنند تا به وسیله توسعه و اجرای استراتژی های کسب و کار اثربخش، به عملکرد بهتر دست یابند تا از فرصتهای موجود در بازار استفاده کرده و در منابع موجود سرمایه گذاری کنند. هدف آنها تعهد به اهداف استراتژیک و مالی، در شرایط محیطی ویژه ای که با آن روبه رو هستند، می باشد و از مجموعه منابع و مهارت های سازمانی که در اختیار دارند استفاده می کنند (اسلاتر و همکاران[5]، ۲۰۰۵).
تحقیق حاضر برای مدیران در جهت اجرا و توسعه جهت گیری های استراتژیک چندین کاربرد دارد و به همین لحاظ دارای اهمیت است. در درجه اول مدیران باید به طور مستمر به نظارت و ارزیابی شرایط محیطی بپردازند تا قادر به شناسایی تغییرات در نیازهای و انتظارات مشتریان باشند و از طرف دیگر بتوانند اقدامات رقبا را شناسایی کرده و به موقع واکنش نشان دهند. تحلیل اقدامات بیرونی شرکتها را قادر به پیگیری مسیرهای استراتژیک کرده و ارزش برتری را برای مشتریان ایجاد کرده و در نتیجه منجر به مزیت رقابتی در سازمان می شود. مدیران باید سطح توانمند سازی و مسئولیت پذیری را در سطح سازمان افزایش دهند، زیرا کارکنان در سازمان در اجرای استراتژی فعالیت دارند و بنابراین اثربخشی در انجام این وظیفه شغلی ایجاد شده و به طور قابل توجهی عملکرد در سطح سازمان را افزایش می دهد. همچنین، تاکید بر رقیب مداری و نوآوری گرایی، سطح قابلیتهای بازاریابی را افزایش می دهد. بنابراین، مدیران باید رفتارهای مشخصی را تشویق کرده تا از نقاط قوت و ضعف و استراتژی های موجود و رقبای بالفعل، درک مناسبی بوجود آید و ایجاد ایده های جدید در سازمان مورد تشویق قرار گیرد. سرانجام، قابلیت های بازاریابی نقش محوری در اجرای موفقیت آمیز جهت گیری های استراتژیک سودآور ایفا می کنند. بنابراین، برای ایجاد یا کسب قابلیت های بازاریابی مورد نیاز، باید به طور کامل فرایند برنامه ریزی استراتژیک و مدیریت استراتژیک اجرا شود. بسیاری از استراتژی هایی که خوب طراحی شده منجر به شکست شدند، زیرا اجرای ضعیفی داشتند، بنابراین سرمایه گذاری منابع در ایجاد سطوح بالای بازاریابی و دیگر قابلیتهای سازمان ضروری و بسیار با ارزش است و می تواند برای سازمان مزیت رقابتی ایجاد کرده موجب افزایش سطح عملکرد شود (پازوکی، 1395).
با توجه به اهمیت مطالب ارائه شده این پژوهش نیز به بررسی تاثیر مدیریت استراتژیک بر عملکرد سازمان با نقش میانجی مزیت رقابتی می پردازد.
1-4- اهداف تحقیق
هدف اصلی
1- بررسی تاثیر مدیریت استراتژیک بر عملکرد سازمان با نقش میانجی مزیت رقابتی
اهداف فرعی
1- بررسی تاثیر هدفگذاری بر مزیت رقابتی سازمان
2- بررسی تاثیر تحلیل محیطی بر مزیت رقابتی سازمان
3- بررسی تاثیر تنظیم استراتژی بر مزیت رقابتی سازمان
4- بررسی تاثیر اجرای استراتژی بر مزیت رقابتی سازمان
5- بررسی تاثیر ارزیابی استراتژی بر مزیت رقابتی سازمان
6- بررسی تاثیر هدفگذاری بر عملکرد سازمان
7- بررسی تاثیر تحلیل محیطی بر عملکرد سازمان
8- بررسی تاثیر تنظیم استراتژی بر عملکرد سازمان
9- بررسی تاثیر اجرای استراتژی بر عملکرد سازمان
10- بررسی تاثیر ارزیابی استراتژی بر عملکرد سازمان
1-5- فرضیه های تحقیق
فرضیه اصلی
1- مدیریت استراتژیک با نقش میانجی مزیت رقابتی بر عملکرد سازمان تاثیر دارد.
فرضیه های فرعی
1- هدفگذاری بر مزیت رقابتی سازمان تاثیر دارد.
2- تحلیل محیطی بر مزیت رقابتی سازمان تاثیر دارد.
3- تنظیم استراتژی بر مزیت رقابتی سازمان تاثیر دارد.
4- اجرای استراتژی بر مزیت رقابتی سازمان تاثیر دارد.
5- ارزیابی استراتژی بر مزیت رقابتی سازمان تاثیر دارد.
6- هدفگذاری بر عملکرد سازمان تاثیر دارد.
7- تحلیل محیطی بر عملکرد سازمان تاثیر دارد.
8- تنظیم استراتژی بر عملکرد سازمان تاثیر دارد.
9- اجرای استراتژی بر عملکرد سازمان تاثیر دارد.
10- ارزیابی استراتژی بر عملکرد سازمان تاثیر دارد.
فرم در حال بارگذاری ...