در این فصل به بررسی روش پژوهش ،جامعه آماری ،زوش نمونه گیری ونمونه آمار ،ابزار گردآوری اطلاعات ،روش اجرای پرسشنامه وروش آماری می پردازیم.
روش پژوهش
از آنجا که در این پژوهش درصدد مشخص کردن رابطه ویژگی های شخصیتی (درون گرایی –برون گرایی)با تعهد سازمانی ورضایت شغلی لذ ا روش توصیفی از نوع پیمایشی می باشد.
جامعه آماری پزوهش
جامعه آماری دراین تحقیق کلیه معلمان مقطع متو سطه شهرستان اقلید در سال تحصیلی ۸۷-۸۸میباشد که برابربا ۲۵۳نفر می باشند .
روش نمونه گیری ونمونه آماری
تعداد نمونه آماری این پژوهش ۱۲۷نفر که از این تعداد ۵۳نفر زن و ۷۴نفر مرد می باشد.روش نمونه گیری این پژوهش بر اساس جدول مورگان صورت گرفته است.که باروش تصادفی ساده از کلیه ی دبیرستان های شهرستان اقلید انتخاب گردید.بدین معنا که ابتدا تعدادی از دبیرستان ها به قید قرعه با روش تصادفی مشخص و سپس دبیران آن دبیرستان ها جهت جمع آوری اطلاعات انتخاب گردیدند.که بعد از اینکه پرسشنامه ها توزیع شد و دبیران در رابطه با چگونگی پاسخگویی به سؤالات توجیح شدندو بعد از مهلت درخواستی جهت کامل کردن پرسشنامه ها ازتعداد۱۵۰پرسشنامه توزیع شده تعداد۱۲۷پرسشنامه جمع آوری گردید.و مابقی پرسشنامه ها که بیشتر از تعداد نمونه آماری بود بازگشت داده نشد.که این عمل بنا به جهت احتیاط در جمع آوری پرسشنامه ها صورت گرفت.
ابزار گردآوری اطلاعات
ابزار های جمع آوری اطلاعات در این پژوهش عبارتند از :
۱-پرسشنامه شخصیتی آیزنک که شامل ۵۷سؤال می باشد از این پرسشنامه برای مشخص کردن ویژگی های شخصیتی برون گرایی وبرون گرایی افراد استفاده می شود.
شماره( ۳-۱)شماره سوالات مربوط به برون گرایان و درون گرایان
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت fotka.ir مراجعه نمایید. |
ویژگی شخصیتی | سؤالات مربوطه |
برون گرایان و درون گرایان ۱، ،۳،۵، ،۸،۱۰،۱۳،۱۵،۱۷ ،۲۰ ،۲۲، ۲۵، ۲۷ ، ۲۹، ۳۲ ،۳۴، ۳۷،۳۹ ۴۱، ۴۴، ۴۶، ۴۹، ۵۳ ،۵۱ ، ۵۶ |
اگر افرادازمجموع ۲۴ سؤال این پرسشنامه که مربوط به برون گرایان ودرون گرایان هست و مابقی سؤالات در این پرسشنامه ۵۷ سؤالی مربوط به روان نژندان و روان پریشان می باشد که عبارتنداز ۱، ۳ ،۸، ۱۰، ۱۳، ۱۷ ،۲۲ ،۲۵، ۲۷، ۳۹، ۴۱، ۴۴ ،۴۶ ،۴۹، ۵۳ و ۵۶ جواب بله بدهندوبه سؤالهای ۵ ، ۱۵، ۲۰ ،۲۹، ۳۲، ۳۴ ،۳۷ و۵۱ جواب خیربدهند نمره آنها با عدد صفر ویک نمره گذاری می شود بنابر این افرادی که نمره آنها اگر از ۱۲به بالا باشد برون گرا واگر کمتر باشد درون گرا هستند.
۲-مقیاس رضایت شغلی ((JDIکه در سال ۱۹۶۹ توسط اسمیت ساخته شده است ودر سال ۱۹۸۷ توسط گریکسون اصلاح گردید واز ۷۲ سؤال به ۳۰ سؤال کاهش یافت .از این مقیاس برای اندازه گیری میزان رضایت شغلی افراد استفاده می شود .که با این مقیاس ابعاد رضایت شغلی که شامل حقوق، شغل، ارتقاء، سرپرست و همکاران سنجیده می شوند
جدول شماره(۳-۲) شماره سوالات ابعادرضایت شغلی